tisdag 25 oktober 2011

Utan el och fodelsedagskalas!

Hej pa er!
Forlat for dalig uppdatering men vi har varit utan el (och vatten) i nagra dagar nu och har inte haft tillgang till internet.
Att vara utan el ar inga problem, spisen gar pa gasol och vi anvander ljus och ficklampor. Det storsta problemet ar att vara utan vatten. Nar vi inte har el sa pumpas inget vatten till huset och var vattenreserv ar inte sa stor. Man glommer hur manga saker i ett hus som man anvander vatten for. Man kan inte duscha (alla luktar illa som tur ar), diska, tvatta klader eller spola. Vi jublade hogt nar lamporna plotsligt borjade lysa igen.
 
Under den har langa perioden utan el sa var det fodelsedagskalas pa barnhemmet. Precis efter barnhemmet oppnades firade man varje enskild fodelsedag. Nar allt fler barn kom innebar det ca ett fodelsedagskalas i veckan och det blev alltfor jobbigt och dyrt. Nu firas fodelsedagarna varannan manad istallet. I sondags firade vi alla barn som fylde ar i september och oktober. Det var Amani, Ashley, Baracka, Katy och Juma.
Jag fick ansvaret for kakorna da jag har fatt ryktet att baka goda kakor (i alla fall manga). Sa morgonen innan fodelsedagskalaset borjade jag baka. Jag gjorde smetarna och precis nar jag skulle satta in kakorna i ugnen forsvann strommen. Det slutade med att jag kopte 5 kakor och dekorerade dom med choklad och strossel. Dom var som tur var valdigt uppskattade av barnen.
Under kalaset malade vi alla barnens ansikten med ansiktsfarg (dalig ide da det inte fanns nagot vatten att tvatta bort det med), vi gjorde skattjakt, danslekar och fikade. Det var otroligt lyckat och de flesta barnen lyckades halla samms hela vagen igenom. Ett plus var ocksa att de somnade gott pa kvallen!
 
Jag skrev ett inlagg for nagra dagar sen dar jag skrev om ett enkelt satt att donera pengar till barnhemmet. Tyvarr sa har jag insett att det bara fungerar att gora det fran England. Det lattaste sattet for er att skanka pengar till barnhemmet ar fortfarande att ga in pa www.foreverangels.org, klicka pa "How you can help" i vansterspalten och sen klicka dig vidare till donera.
 
Hoppas allt ar bra med er!!
Puss och Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar