torsdag 20 oktober 2011

Ett nytt barn

Igar kvall kom ett nytt barn, vi kallar honom Martin, till Forever Angels Baby Home vars historia ar valdigt tragisk.
Tydligen sa gick hans mamma fram till nagra flickor pa en busstation och fragat om de kunde halla honom ett tag medans hon skulle gora nagot. Hon kom inte tillbaka!
Martin ar ett special needs barn och han testades positivt for hiv. Idag sa akte jag och barnhemmets assistant manager, Lucy, till sjukhuset for att dels ta reda pa om nagon pa sjukhuset kande igen honom och dels for att fa honom undersokt och behandlad for hiv.
Innan idag har jag bara varit pa Bugando Hospital men idag besokte vi ett sjukhus som ligger ca 1 min fran Bugando Hospital. Detta sjukhus ar enbart for hiv-smittade patienter och i alla aldrar. Sjukhus var helt annorlunda jamfort med Bugando. Det var nytt, frasht och sag mer ut att hora hemma i var del av varlden an i Tanzania, vilket var en mycket positiv overraskning. Jag vet inte riktigt vart de far pengarna ifran men jag tror att dom maste ha nagon sponsor. Namnet pa sjukhuset inneholl Texas, sa donationer kanske kommer darifran.
Nar vi pratade med sjukhskoterskorna i receptionen sa sa dom att dom trodde sig kanna igen Martin fran Bugandos avdelning for undernarda, 5E. Vi bestamde oss for att ga dit och se om nagon visste vem han var. Val dar sa sa sjukskoterskorna samma sak, dom trodde sig kanna igen honom. Tyvarr ar det inte lika latt att hitta en patient har som det ar hemma. Maste dock beromma alla lakare och sjukskoterskor som vi pratade med for de anstrangde sig verkligen for att hjalpa oss. Tyvarr gav det i slutandan ingenting och vi vandrade tillbaka till sjukhuset for hiv-smittade.
Vi fick traffa en lakare som ater testade for hiv och det testet bekraftade att Martin har hiv. Martin var sa duktig, nya manniskor, sjukhus och anda sa var han glad storre delen av tiden.
Vi fick sedan traffa en annan lakare som undersokte Martin noggrant och kom fram till att han ar undernard. Darefter skickades vi till en kostradgivare som berattade hur vi skulle mata Martin och hon gav oss aven vitamintillskott. Innan hon gav oss en kostplan sa fragade hon hur gammal Martin ar. Amy satte aldern 2,5 ar nar han kom till barnhemmet. Troligtvis ar han aldre, kanske runt 4. Anledningen till att han fick den aldern ar forst och framst att det ar svart att bedomma aldern pa special needs barn for att deras utveckling ar annorlunda och dels sa ger det Amy extra tid att hjalpa honom.
Allt detta tog oss 5 timmar. Lang dag men det var den har lilla pojken vard!
Sjukhuset sa aven att dom ska fortsatta utredningen om vem han ar under en vecka framover. Om vi far reda pa vem han ar sa kan vi fortsatta medicenera honom som han hittills har blivit medicinerad om inte far han fortsatta vara Martin och bli alskad av alla pa Forever Angels Baby Home! <3
 
Hoppas allt ar bra med er dar hemma!
Saknar er,
puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar