måndag 3 oktober 2011

Ett barns ord

Jag berattade tidigare om Yona, ett barn som antligen fick sin efterlangtade mama och papa.
Alla gladjs med de barn som blir adopterade, aven de andra barnen pa barnhemmet, trots det sa ar det tufft for de barn som ar aldre och varit pa barnhemmet langre att se sina yngre, "nyare" vanner fa en mamma och pappa och inte de.
Ni som har last Amy's blog, www.foreverangels.org, har nog redan fallt en tar eller tva for Musa.
 
Musa ar snart 5 ar och han var ett av de varsta fall av undernaring och vanvard som Forever Angels har fatt in. Trots det sa ar han nu ett av de smartaste, sotaste och mest alskvarda barn som finns. Man kunde tro att ett sadant barn skulle vara latt att fa adopterat och det stammer. Det som har statt i vagen for Musa ar att han ar diagnostiserad med "Sickle Cell" och nu aven hans alder. Sickel Cell ar en sjukdom som tyvarr ar vanlig i Afrika och manga ar radda for den for att den inte gar att bota och sanker livslangden. Manga tvivlar dock pa att han lider av Sickle Cell, trots det star det i hans journal och att han ska bli adopterad ar tyvarr inte sa troligt.
 
Nar Yona akte hem, gick Musa for att prata med Amy. Sa har lod konversationen:
 
Musa - When is my Mummy coming for me?
Amy - I don't know honey, I am looking really hard for a great family for you.
Musa - I think you need to work a bit harder then Amy.
Amy - I do, don't I Musa. I'll try, I promise.
Musa - My heart is very big now waiting for a Mummy... you think tomorrow she'll come?
 
Idag var det min tur att forsoka svara pa fragan om nar Musas Mamma ska komma.
 
Vi satt i sandladan och lekte medans de andra barnen sov. Musa lekte med leksakerna medan jag laste nagra bocker for honom. Vi kom till en bok som handlade om en liten pojke och hans kvalls rutiner. Den lilla pojken lekte med sina leksaker, kollade pa tv och at middag med sina foraldrar som de flesta barn. Musas liv ar inte som andra barns.
 
Musa - Amanda, my Mummy?
Amanda - Yes Musa..?
Musa - Is she coming tomorrow?
Amanda - Amy is trying really hard to find you a Mummy, you know. But i don't think she is coming tomorrow.
Musa - When is she coming?
Amanda - I don't know sweetie. But you know that all the Mamas and Papas here love you really much, don't you? And I love you very, very much!
Musa - I love you too Amanda!
 
Jag ville bara ta honom och ga hem..
 
<3
 
Ar det ni nagon som funderar pa att adotera eller funderar du sjalv sa finns det sa manga barn dar ute som inget annat onskar sig an en Mamma och Pappa som dom kan kalla sina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar